Witte import kentekenplaat

Witte import kentekenplaat

De regelgeving omtrent het gebruik van buitenlandse export kentekens door Nederlanders op de Nederlandse weg is helaas een groot grijs gebied. Er is een jurisprudentie omtrent het rijden met een tijdelijk kenteken waaruit geconcludeerd kan worden dat het zou moeten worden toegestaan een te importeren auto over te rijden van de ene EU-lidstaat naar de andere (vanwege het algemene beginsel van vrije doorvoer van goederen). Anderzijds is er veel onduidelijkheid bij Nederlandse verkeershandhavers hoe om te gaan met deze kentekens

€0,00
€27,50 /set
Artikelnummer:
Besteleenheid:
per set
Bestellen

bestel uw set importplaten :

Dit veld is verplicht!
Dit veld is verplicht!
Dit veld is verplicht!
Deze keuze is verplicht!
Dit veld is verplicht!
Dit veld is verplicht!

In Duitsland zal het geen enkel probleem opleveren wanneer u uw importauto over rijdt met een 5-daags kenteken (of Kurzzeitkennzeichen / Ausfuhrkennzeichen / Zollkenzeichen). De Duitse politie / verkeershandhavers staan het gebruik van deze kentekens volledig toe. De WA-verzekering geeft voorts Europese dekking, dus ook in Duitsland en ook gewoon in Nederland. Hoewel doorrijden met de 5-daags kentekens vanaf de Nederlandse grens in onze ervaring in de meeste gevallen goed gaat kunnen wij niet instaan voor eventuele gevolgen bij aanhouding.

Om helemaal zeker te zijn dat u geen discussies hoeft te voeren met politie / KLPD / verkeershandhavers in Nederland is het daarom aan te raden vanaf de Duits-Nederlandse grens een Nederlands 1-dags kenteken van de RDW te monteren. U kunt dit kenteken  zelf gratis aanvragen bij de RDW en voorts ons het importnummer doorgeven,daarna leveren wij u zsm de witte import platen af.